Κίνι

Το μαγευτικό ψαροχώρι Κίνι..


Where a few tavernas and cafes are clustered around a beautiful sandy beach

Λίγες ταβέρνες και καφετέριες βρίσκονται συγκεντρωμένες γύρω από μια όμορφη αμμώδη παραλία. Περίπου τετρακόσιοι κάτοικοι ζουν όλο το χρόνο στο μικρό χωριό, το οποίο απέχει περίπου οκτώ χιλιόμετρα από την κύρια πόλη την Ερμούπολη.

Ένα μικρό λιμάνι προς τα δεξιά πλευρά του κόλπου έχει αγκυροβόλια για λίγες παραδοσιακές ψαρόβαρκες και φρέσκο ψάρι πωλείται από ιχθυοπώλη και ταβέρνες.

Από το Κίνι μπορείτε να περπατήσετε γύρω από την ακτή στην μικρή παραλία Λωτός ή πιο πάνω από το λόγο στον όρμο Δελφίνι. Εδώ θα βρείτε ένα μικρό μπαρ και μία ταβέρνα. Εάν έχετε περισσότερη ενέργεια μπορείτε να συνεχίσετε για Βαρβαρούσα. Είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη παραλία οπότε πάρτε ότι χρειάζεστε μαζί σας.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ένα μικρό σκάφος κάνει τακτικές εκδρομές από το Κίνι προς τις βόρειες παραλίες. Γραφικούς, απομονωμένους όρμους με δύσκολη πρόσβαση. Μπορεί να έχετε μια ολόκληρη παραλία για τον εαυτό σας.

Παραλία Δελφίνι

Παραλία Δελφίνι

Παραλία Δελφίνι

Παραλία Δελφίνι

Παραλία Γράμματα

Παραλία Γράμματα

Παραλία Βαρβαρούσα

Παραλία Βαρβαρούσα

Προς τα δυτικά, το Κίνι είναι διάσημο για το ηλιοβασίλεμά του. Είναι υπέροχο να κάθεσαι σε ένα από τα μπαρ της παραλίας με τον καφέ ή το ποτό σου και να παρακολουθείς την συνεχώς διαφορετική νυχτερινή εμφάνιση.

Πολλοί από τους ντόπιους έχουν γη όπου μεγαλώνουν φρούτα και λαχανικά. Λεμονιές και πορτοκαλιές, ελιές και συκιές, θα τα συναντήσετε κατά μήκος των μικρών δρόμων που οδηγούν στην παραλία. Μπορείτε να αγοράσετε τοπικό παραγόμενο λάδι, κρασί, κάπαρη, μέλι και φρέσκα αυγά από τους αγρότες ή το τοπικό κατάστημα.

Η παραλία του Κινίου έχει ήρεμα νερά και είναι ιδανική για κολύμπι. Μερικά μπαρ και ταβέρνες διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην άκρη της θάλασσας και τα γνωστά αλμυρίκια προσφέρουν φυσική σκιά.

Ακριβώς πίσω από την παραλία υπάρχει το ενυδρείο, τεκμηριώνοντας την ιστορία της τοπικής αλιείας. Η Γοργόνα το γλυπτό του Γ.Ξενούλη, ένα μνημείο στους ναύτες που χάθηκαν στη θάλασσα βρίσκετε στο τέλος του δρόμου που οδηγεί από την Ερμούπολη στο Κίνι. Όταν το δείτε θα γνωρίζετε ότι έχετε φτάσει.

Στο λιμανάκι του χωριού υπάρχει μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Πέτρο τον Ψαρά. Μία μεγαλύτερη στο λόφο αφιερωμένη στην Παναγία και πιο ψηλά ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας όπου οι μοναχές φτιάχνουν παραδοσιακά υφαντά, λεπτής ύφανσης.

Είναι εύκολο να φτάσετε στο Κίνι με τη δημόσια συγκοινωνία από το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης ή να πάρετε ταξί. Η διάρκεια είναι περίπου 15 λεπτά. Στο χωριό μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοποδήλατο.